AudioOuest Jitterbug FMJ

Gepubliceerd op 9 februari 2024 om 17:01
  • Betaalbaar                                                       
  • Grote winst in geluidkwaliteit
  • Werkt op alle usb poorten
  • Perfect audiofiel cadeau

 

In het hi-fi landschap duikt er af en toe een werkelijke parel op. De AudioQuest JitterBug FMJ is  zo'n parel. Terwijl we inmiddels al op USB 3.2 zijn aangeland, werkt  audio via USB 2.0. Binnen de pc of laptop legt het digitale audiosignaal een weg af van de processor naar de USB poort. Langs deze weg kan het signaal op verschillende wijzen vervormd raken. En daar komt de AudioQuest JitterBug FMJ om de hoek kijken.

Mijn eigen ervaringen met de AudioQuest JitterBug

Na een en ander gelezen te hebben op verschillende audio sites besloot ik om twee AudioQuest JitterBug FMJ's aan te schaffen bij Bol.com. Eén voor mij en één voor in de werkkamer van mijn vrouw. Eenmaal thuisbezorgd kon ik natuurlijk niet wachten om ze uit te proberen.

Een passend nummer uitgezocht op mijn Spotify account. Na een tijdje geluisterd te hebben trok ik de USB kabel uit de pc en plaatste er de AudioQuest JitterBug FMJ tussen. Er gebeurde niets, maar na een seconde of drie kon ik mijn oren niet geloven. Ik dacht dat ik droomde. Na de AudioQuest JitterBug FMJ er weer tussenuit gehaald te hebben en opnieuw enige tijd zonder de jitterbug geluisterd te hebben, plaatste ik de jitterbug weer teug. En wederom, na enige seconde, werd ik verrast. De geluidskwaliteit was enorm verbeterd. Het is moeilijk te omschrijven, maar het geluid was veel schoner, helderder en veel opener. Alsof ik daarvoor altijd met proppen watten in mijn oren had geluisterd. Omdat ik gelezen had dat het plaatsen van een tweede exemplaar in de parallelle USB poort ook voor een verbetering kan zorgen, heb ik dat uitgeprobeerd met het exemplaar dat ik eigenlijk voor mijn vrouw had gekocht. En weer verbeterde geluidkwaliteit. Weliswaar niet zo enorm als na het plaatsen van de eerste jitterbug, maar toch duidelijk hoorbaar. Daarom nogmaals twee AudioQuest JitterBug FMJ gekocht voor mijn vrouw. Ook zij was uiteindelijk aangenaam verrast.

 

Op de foto klikken voor vergroting.

Over de specifieke technische werking van de JitterBug FMJ bewaart AudioQuest het stilzwijgen... En terecht, want Coca-Cola geeft hun recept ook niet vrij.

Ook op andere apparatuur, zoals bijvoorbeeld een Sonos speaker of een Cambridge streamer, is de jitterbug een verbetering. Plug eenvoudig een AudioQuest JitterBug FMJ  in een USB poort en je zal de winst horen. 

Conclusie:

Het niet plaatsen van van één of meer AudioQuest JitterBug FMJ's  in je audio opstelling is in mijn oren een misdaad.

Het is ook een prachtig vaderdag kado. Of schenk het een jarige. Zelfs voor moederdag kan het een passend kado zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.