Stroomnet filter

Gepubliceerd op 18 februari 2024 om 21:28

Als je een audio-liefhebber bent, wil je natuurlijk het beste geluid uit je installatie halen. Maar wist je dat de kwaliteit van de elektriciteit die naar je apparatuur gaat ook een grote rol speelt? Het lichtnet kan namelijk vervuild zijn door allerlei storingen, zoals dimmers, magnetrons, wasmachines en tv’s. Deze kunnen het geluid negatief beïnvloeden, bijvoorbeeld door het minder dynamisch, scherp of vloeiend te maken.

Gelukkig bestaan er stroomnet filters, die bedoeld zijn om de stroom te “reinigen” en te stabiliseren. Ze filteren de ruis, vervuiling en spanningspieken uit het lichtnet, waardoor je een beter geluid krijgt. Er zijn verschillende soorten stroomnet filters, die je kunt onderscheiden in parallelle en seriële filters. Parallelle filters stop je in een stopcontact in de buurt van je stroomkabel. Een filter in serie stop je in een stopcontact en daarna de stroomkabel in het filter. Beide hebben hun voor- en nadelen, afhankelijk van je situatie en je apparatuur. Voor audio toepassingen wordt vrijwel altijd een serieel filter gebruikt

Hoe kies je dan de beste stroomnet filter voor jouw audio-installatie? Dat hangt af van je budget, je ruimte en je apparatuur. Je moet ook letten op de lengte en de kwaliteit van de netkabels. Stroomkabels werken het best bij een lengte van 1,5 - 2 meter.   Het is aan te raden om je goed te informeren en verschillende opties te vergelijken voordat je een stroomnet filter koopt. Zo kun je optimaal genieten van je muziek!


Ludic

Asgard

Dynavox X7000S High End

Audioquest PowerQuest 2

Audioquest PowerQuest 3

AudioQuest Niagara 1200

Heel veel succes met het samenstellen van je audio installatie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.