The Magnificent Seven Speakers

Gepubliceerd op 19 februari 2024 om 16:34

Zeven paar speakers die  voor een goed tot uitmuntend geluid zorgen. 

Zeven paar speakers gebouwd door bekende en gerenommeerde bouwers.

Zeven paar speakers uit verschillende                prijsklassen.


KEF Q350

Bowers Wilkins 607 S2 

Teufel ULTIMA 40

Dali Oberon 5

Wharfedale Linton Heritage 

Wharfedale EVO 4.4

Dali RUBICON 6


KEF Q350

De KEF Q350 is een uitstekende speaker die een perfecte combinatie biedt van stijlvol design, hoogwaardige bouwkwaliteit en indrukwekkend geluid. 

De Q350 speaker is voorzien van een Uni-Q driver array, wat betekent dat de tweeter zich in het midden van de midrange driver bevindt. Dit zorgt voor een gelijkmatige spreiding van het geluid en een nauwkeurige plaatsing van de instrumenten en stemmen in de ruimte. 

Met een vermogen van 120 watt en een frequentiebereik van 63Hz - 28kHz, kunnen de Q350 speakers moeiteloos grote ruimtes vullen met rijk en gedetailleerd geluid. 

De KEF Q350 is verkrijgbaar in zwart, wit en walnoot.  Kortom, de KEF Q350 is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar hoogwaardige boekenplankluidsprekers met een verfijnde geluidsweergave en een elegant design.


Bowers Wilkins 607 S2 

De Bowers & Wilkins 607 S2 is een compacte en krachtige speaker die indruk maakt met zijn heldere en gedetailleerde geluidskwaliteit. Met een vermogen van 100 watt en een frequentiebereik van 52Hz - 28kHz levert deze speaker een rijk en vol geluid.

De 607 S2 is voorzien van een 1-inch decoupled dubbele dome-tweeter en een 5-inch Continuum-conus woofer, die samen zorgen voor een gebalanceerde en nauwkeurige weergave van hoge en lage tonen. De speaker heeft ook een verfijnd cross-over ontwerp en Flowport-technologie, die de luchtstroom optimaliseert en vervorming vermindert voor een nog betere geluidservaring.

Wat deze speaker echt onderscheidt van de concurrentie is het minimalistische en tijdloze ontwerp. De 607 S2 heeft een slanke behuizing met afgeronde hoeken en is verkrijgbaar in zwart, wit en walnoot. Deze speaker past perfect in elk interieur en voegt een vleugje elegantie toe aan elke ruimte.

 


Teufel ULTIMA 40

De Teufel ULTIMA 40 speaker is een krachtige en stijlvolle toevoeging aan elke audio-opstelling. Met een vermogen van 200 watt en een frequentiebereik van 42 Hz - 21 kHz, levert deze speaker een geweldige geluidskwaliteit voor zowel muziek als films.

De ULTIMA 40 is voorzien van een 3-weg basreflexsysteem en twee 165 mm woofers, wat zorgt voor een diepe en krachtige basweergave. De 25 mm tweeter en 165 mm midrange driver produceren heldere hoge tonen en een gebalanceerd middenbereik.

De speaker  is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kortom, de Teufel ULTIMA 40 is een krachtige en veelzijdige speaker met een prachtig design en geweldige geluidskwaliteit. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een upgrade voor zijn audio-opstelling.

 


Dali Oberon 5

De Dali Oberon 5 is een indrukwekkende vloerstaande speaker die een uitstekende geluidskwaliteit levert. De speaker is voorzien van een 5,25 inch houtvezel woofer en een 1 inch soft dome tweeter, wat zorgt voor een helder en gebalanceerd geluid met een diepe en krachtige bas.                                                                                      Het frequentiebereik van de Oberon 5 loopt van 39 Hz tot 26 kHz.  Dankzij de geïntegreerde bass reflex poort worden lage frequenties nog beter weergegeven. De speaker heeft een vermogen van 150 watt en een gevoeligheid van 88 dB, waardoor hij ook geschikt is voor grotere ruimtes.  Stemmen klinken helder en natuurgetrouw, instrumenten worden gedetailleerd weergegeven en de bas is strak en diep. Dankzij de brede luisterhoek geniet je van een ruimtelijke en realistische geluidsweergave, waarbij elk detail tot zijn recht komt.

 


Wharfedale Linton Heritage 

De Wharfedale Linton Heritage speaker is een prachtige en krachtige toevoeging aan elke muziekinstallatie. Met zijn retro design en moderne technologie is hij zowel een lust voor het oog als het oor.                                   De speakers hebben een vermogen van 100 Watt en een frequentiebereik van 70 Hz tot 20 kHz, wat resulteert in een helder en gebalanceerd geluid.                                         De behuizing van de Wharfedale Linton Heritage speaker is gemaakt van echt hout en is afgewerkt met een prachtige walnoot fineer.  Ze wegen 14,2 kg per stuk.                 De speakers zijn perfect voor liefhebbers van vinylplaten en andere analoge geluidsbronnen, maar ook voor degenen die graag digitaal muziek luisteren. 

 


Wharfedale EVO 4.4

Met een hoogte van 119,4 cm en een gewicht van 34 kg per stuk, zijn deze speakers niet te missen in elke kamer. De EVO 4.4 maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals de geweven Kevlar-conus voor de midrange driver en een soft dome tweeter voor een helder en nauwkeurig geluid. 

Wat mij het meest opviel aan de EVO 4.4 is de ongelooflijke helderheid en detail in het geluid. Van de diepe bas tot de kristalheldere hoge tonen, elke noot wordt met precisie weergegeven. De soundstage is breed en meeslepend, waardoor je echt het gevoel hebt dat je midden in de muziek zit.                                                                                   Het ontwerp is strak en modern, waardoor deze speakers naadloos opgaan in elke interieurstijl.

 


Dali RUBICON 6

De Dali RUBICON 6 is voorzien van een dubbele 6,5-inch wood-fiber woofer en een 1-inch soft dome tweeter. Samen zorgen deze drivers voor een rijk en evenwichtig geluid met een diepe bas, heldere middentonen en sprankelende hoge tonen. De speaker heeft een frequentiebereik van 38 Hz tot 34 kHz en een gevoeligheid van 88 dB, waardoor hij geschikt is voor zowel subtiele achtergrondmuziek als krachtige luistersessies.      Het is ook vermeldenswaardig dat de Dali RUBICON 6 beschikt over een innovatief hybride tweeter-systeem, waarbij de soft dome wordt ondersteund door een ribbon-tweeter. Dit zorgt voor een nog nauwkeurigere en gedetailleerdere weergave van hoge tonen.                                              Wat ik ook erg waardeer aan deze speaker is de bouwkwaliteit. Hij is gemaakt van hoogwaardige materialen en voelt zeer solide aan. De afwerking is zeer netjes. Met zijn indrukwekkende specificaties en fantastische prestaties zal hij elke muziekliefhebber tevreden stellen.

 


Heel veel succes bij het samenstellen van je installatie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.