Stroomnet filter

Als je een audio-liefhebber bent, wil je natuurlijk het beste geluid uit je installatie halen. Maar wist je dat de kwaliteit van de elektriciteit die naar je apparatuur gaat ook een grote rol speelt? Het lichtnet kan namelijk vervuild zijn door allerlei storingen, zoals dimmers, magnetrons, wasmachines en tv’s. Deze kunnen het geluid negatief beïnvloeden, bijvoorbeeld door het minder dynamisch, scherp of vloeiend te maken.

Gelukkig bestaan er stroomnet filters, die bedoeld zijn om de stroom te “reinigen” en te stabiliseren. Ze filteren de ruis, vervuiling en spanningspieken uit het lichtnet, waardoor je een beter geluid krijgt. Er zijn verschillende soorten stroomnet filters, die je kunt onderscheiden in parallelle en seriële filters. Parallelle filters stop je in een stopcontact in de buurt van je stroomkabel. Een filter in serie stop je in een stopcontact en daarna de stroomkabel in het filter. Beide hebben hun voor- en nadelen, afhankelijk van je situatie en je apparatuur. Voor audio toepassingen wordt vrijwel altijd een serieel filter gebruikt

Hoe kies je dan de beste stroomnet filter voor jouw audio-installatie? Dat hangt af van je budget, je ruimte en je apparatuur. Je moet ook letten op de lengte en de kwaliteit van de netkabels. Stroomkabels werken het best bij een lengte van 1,5 - 2 meter.   Het is aan te raden om je goed te informeren en verschillende opties te vergelijken voordat je een stroomnet filter koopt. Zo kun je optimaal genieten van je muziek!

Lees meer »

KEF Q serie staande vloerspeakers

De alom geroemde Q serie vloerstaande luidsprekers van KEF zijn op dit moment voor uiterst aantrekkelijke prijzen te koop bij Bol.com. De door Bol.com gehanteerde prijzen zal je waarschijnlijk niet snel ergens anders zo laag aantreffen. Als je op zoek bent naar goeie speakers voor een aantrekkelijke prijs ligt hier je kans. De Q serie van KEF bestaat uit drie formaten, zodat er voor elke afmeting luisterruimte een aanbod is.

Lees meer »

AudioOuest Jitterbug FMJ

  • Betaalbaar                                                       
  • Grote winst in geluidkwaliteit
  • Werkt op alle usb poorten
  • Perfect audiofiel cadeau

 

In het hi-fi landschap duikt er af en toe een werkelijke parel op. De AudioQuest JitterBug FMJ is  zo'n parel. Terwijl we inmiddels al op USB 3.2 zijn aangeland, werkt  audio via USB 2.0. Binnen de pc of laptop legt het digitale audiosignaal een weg af van de processor naar de USB poort. Langs deze weg kan het signaal op verschillende wijzen vervormd raken. En daar komt de AudioQuest JitterBug FMJ om de hoek kijken.

Lees meer »